4 to potreningowy chyba to gainera na wodzie lepiej wypić, potem zjeść pełnowartościowy posiłek ryż/kasza+pierś/wołowina. potem ser twarogowy i oliwa na 1-2 przed snem. Dorzuć warzywa jakieś. Gainer jak gainer większość to samo jest
[...] dac 4 cale jajka do omleta zamiast tylko 1 calego jak do tej pory?? ogolnie biore omega 3, i na wieczor jem migdaly lub avokado, jakie mieso polecasz? Mięso to najlepiej wołowina wieprzowina, indyk. Dorzucenie 4 całych jajek to jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Omega 3 dobrze, że bierzesz, ale pamiętaj pożywnie/dieta>suplementy. Migdały i [...]
czyli wedlug pana najlepiej jesli po treningu wypije samego staka kreatynowego dodajac jeszcze np.glutagenix,ktory mam a po 30 minutach dopiero dac carbo+izolat serwatki?a po jakim czasie od tego posilek? bo wczoraj zrobilem po sesji treningowej rannej i wieczornej ,ze przed obydwoma treningami wypilem 10 gram expanda+20 gram carb bx,odrazu po obu [...]
chcesz rosnac ? jak tak to jedz tak : Wariant tanszy : Rano. 150 gr platkow owsianych na mleku W szkole. 4 grahamki + 20 dkg wedliny drobiowej + 1 litr chudego mleka Po szkole. torbka ryzu + 125 gr chudego bialego sera, starte jablko trening po treningu w szatni. 3 banany po treningu w domu. 200 gr makaronu +125 gr bialeho chudego sera + dzem lub [...]
[...] w ciągu dnia: pieczywo- 120g płatki, otręby zbożowe- 30g ziemniaki 140g lub mleko albo napoje mleczne niskotłuszczowe- 500g chudy biały ser- 80g mięso (cielęcina, chuda wołowina,kurczak, indyk, ryba)- 150g masło lub margaryna- 5g olej roślinny- 10g No i oczywiście wskazany jest codzienny ruch. Można zacząć od spacerów, a w miarę możliwości [...]
[...] ponieważ jest on długo wchłanialny przez nasz organizm dzięki czemu unikniesz katabolizmowi mięśni. Co do reszty to zamiast twarogu do ryżu daj jakieś miecho. np kurczak, wołowina, wieprzowina, mięso z indyka itp. I podbij tłuszcze bo nie zrobisz żadnej masy z zaniżonym bilansem kalorycznym. Dodaj oliwy z oliwek do 4 i do 5 olej lniany. Może [...]
[...] . II - dieta jałowa brak zróżnicowania z źródłami białka dodaj : udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka . III- Ryż to nie jedynie źródło węglowodanów pokombinuj to samo z bananem z którym to już przesadziłeś. [...]
[...] mięso z ziemniaki i surówka Jeśli przed treningiem a tak z tego wynika to dajemy kasze ryż paraboliczny lub brązowy makaron (durum, razowy) coś z tego, Mięso najlepiej wołowina , cielęcina kurczak ryba warzywa umiarkowanie zalezy jak Ci się ćwiczy około 17 po treningu jakaś zupa + szklanka mleka Po treningu węgle złożone o wyższym Ig np [...]
Wiem, aktualnie jem na +500kcal do zapotrzebowania. Co do ucinania kalorii to tak jak wspomniałem, że wolał bym tego uniknąć. Dlatego dieta będzie na 0 Wzrostu mam 178cm i myślę że w przyszłości będzie maks 183cm. Rosnę coraz wolniej, i myślę że to już powoli koniec mojego szybkiego zwiększania się wzwyż Mam niskich starszych, gena nie da się [...]
aha i jeszcze cos powiniennem dodac: nabierajac masy staraj sie jesc jak najwiecej ww zlozonych (ryz,kasza,pieczywo zytnie,platki owsiane,platki z pelnego ziarna,makarony,ziemniaki) oraz jak najwiecej bialka zwierzecego (o najlepszym wspolczynniku biologicznym)-tzn. drob, chude mieso (wolowina), ryby, ser bialy, jaja. komponuj posilki z glowa [...]
Zdjęcia wrzucę jak znajdę czas bo tamte już skasowałem. Cel jest prosty. Zejść około 26kg-30kg z wagą a potem masować i budować mięśnie;D Dzisiaj daję mój trening i dietę. Trening trwa 60minut - na więcej nie mam czasu po prostu. stretching 10 minut przed i 10 minut po. 3 serie po 12powtózeń 1 Arnoldki 2 Wyciskanie sztangi w leżeniu na łąwce [...]
Ale co mam Ci polecać? Podstawowe produkty, które nas interesują to chude mięso, pierś z kurczaka, wołowina, ryby, do tego nabiał, jaja, twaróg. Źródło węgli to ryż, makaron, kasza, ciemne pieczywo. Tłuszcze to oliwa z oliwek, olej lniany, ryżowy, tran... Do tego warzywa Z tego dobierasz układ makr, który będzie najbardziej optymalny do założonego [...]
Wiem ,że trochę dużo ale ja nie jestem naturalny czyli jestem na wołowina za dużo kosztuje , na kolacje nie kiedy tuńczyka dam a innych ryb nie lubię może dla tego ,że na rzeźbię dużo ich jadłem i jestem przejedzony nimi .. Narazie dalej miałem rewolucje [...]
[...] gdyż szynka sklepowa nie jest dobrej jakości. W posiłki trzeci i czwartym zamiast piersi daj inne źródła białka które mają więcej tłuszczu na przykład: udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś czy jajka . Reszta do korekty i tak jak popuri przy takim zatłuszczeniu uważaj byś się nie "zalał" . Pozdrawiam
[...] w środku. tak więc czas pieczenia zależeć będzie od grubości mięsa, jak i preferencji, czy medium rer, rer itd.) - wyciągamy z piekarnika i odstawiamy na bok na 10 minut, by wołowina odpoczęła po pieczeniu. - kroimy w grube, min. 3cm plastry i gotowe. Czas przygotowania: 120 minut Wartości odżywcze całości: białko - 163g tłuszcze - 157g [...]
1posilek 6.00 100g platki owsiane 3 jajka 400 ml mleka (zapijam te platki owsiane , robie tak ze je wsypuje do buzi i popijam mlekiem dlatego tyle mleka wypijam) 20 ml oliwy 2 banany /zalej gorącą woda/mlekiem, dodaj banana i jedz jak czlowiek tą owsianke, 2.9.00 50g chleba razowego z piersia , do tego papryka 1 cala wkrojona odrobina [...]